Reportages

Grote ravage en afgesloten afrit na verkeersongeval


Datum: zaterdag 15 oktober 2011

Locatie: Bosscheweg, Boxtel


Op de afrit waar deze kruist met de Bosscheweg in Boxtel zijn zaterdagmorgen om 09:15 uur twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Beide auto's raakten door de klap zwaar beschadigd en de brokstukken lagen bezaaid over het wegdek. Om veiligheidsredenen werd besloten de afrit Boxtel-Noord in de rijrichting van 's-Hertogenbosch naar Eindhoven geheel af te sluiten. Als gevolg van deze afsluiting ontstond er een kilometers lange file.
Vermoedelijk is een van beide bestuurders door rood gereden waarna de auto's op het kruispunt met elkaar in botsing kwamen. De bestuurder welke op de voorrangsweg reed en de auto raakte welke voor hem van rechts kwam belandde met zijn auto aan de overkant van de kruising in de berm. De man op leeftijd kon zonder enige moeite uit zijn eigen auto komen en bleef ongedeerd. Wel is hij later even nagekeken door het aanwezig ambulancepersoneel. De andere bestuurder, of het om een man of een vrouw gaat is niet bekend, raakte wel gewond en is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Enkele verkeersspecialisten van de politie kwamen ter plaatse en stelden een uitgebreid onderzoek in om te achterhalen hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren. Het technisch onderzoek en de bergingswerkzaamheden van de twee zwaarbeschadigde voertuigen hebben nog enige tijd in beslag genomen. De brokstukken werden bij elkaar geveegd en tevens zorgde het bergingsbedrijf ervoor dat de gelekte olie werd opgeruimd.

Ga terug naar het archief