Reportages

Arrestatieteam ingezet na melding over vuurwapens bij woningbrand aan de Bilderdijkstraat in ’s-Hertogenbosch


Datum: zaterdag 14 augustus 2021

Locatie: Bilderdijkstraat, 's-Hertogenbosch


Video: Klik hier om de video te bekijken


’S-HERTOGENBOSCH - Een arrestatieteam werd zaterdagochtend ingezet na een melding over mogelijke vuurwapens in een woning aan de Bilderdijkstraat in ’s-Hertogenbosch. Na de melding ging de politie zaterdagochtend polshoogte nemen, maar bij aankomst zal men rook uit de woning komen. Rond 9.30 uur werd de brandweer hiervoor gealarmeerd. Na overleg werd besloten de Dienst Speciale Interventies (DSI) in te zetten.
De straat was volledig afgesloten en nadat leden van het arrestatieteam de voordeur van de woning hadden open gebeukt kwam er zichtbaar veel rook vrij. Vanwege deze rook kon het arrestatieteam niet naar binnen. Hierop werd de voorruit van de woning ingeslagen om het vuur welke in de woonkamer woedde van buitenaf geblust.
Buurtbewoners van de aangrenzende woningen werden tijdens de inzet van de hulpdiensten tijdelijk uit hun woning gehaald. Nadat hun woningen door de brandweer waren geventileerd mochten zij terug. Geruime tijd stond ook een ambulance uit voorzorg stand-by. De politie doet nog verder onderzoek naar de melding over de vuurwapens en de oorzaak van de brand.  

Foto's: Sander van Gils

Ga terug naar het archief