Reportages

Studenten op straat door uitslaande brand


Datum: vrijdag 11 november 2011

Locatie: Vughterstraat, 's-Hertogenbosch


In de Vughterstraat in 's-Hertogenbosch is vrijdagavond rond 21.45 uur brand uitgebroken in een studentenwoning. De woning boven een winkel bood onderdak aan acht studenten maar is geheel verwoest door de brand. Hoe de brand kon ontstaan is momenteel nog niet bekend. De brandweer zette drie blusvoertuigen en twee redvoertuigen in om de vlammen te bedwingen. De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling die door de Bossche straten dreef.
De politie heeft de omgeving van het brandende pand ruim afgezet. De studentenwoning ligt op steenworp afstand van de grote feesttent waar deze avond volop carnaval werd gevierd vanwege het 11-11 bal. De brandweer heeft vier personen uit het brandende pand gehaald. Een van hen is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Twee andere zijn ter plaatse nagekeken door het aanwezige ambulancepersoneel en de vierde bleef ongedeerd.
De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar een van de naastgelegen panden. Wel liepen de panden links en rechts van de studentenwoning de nodige rook- en waterschade op. Het pand verkeerdt momenteel in een slechte staat doordat het op instorten staat. Er was in het begin nog sprake van dat er enkele studenten vermist zouden zijn maar de politie heeft inmiddels me alle bewoners contact gehad en er word niemand meer vermist. Voor degene die vannacht niet terug kunnen naar hun woning is de politie momenteel druk doende een opvang adres te zoeken.

Ga terug naar het archief