Reportages

Brandweer heeft flinke klus aan brand in bedrijfspand aan de Ekkersrijt in Son en Breugel


Datum: zondag 6 maart 2022

Locatie: Ekkersrijt, Son en Breugel


Video: Klik hier om de video te bekijken


SON EN BREUGEL - Zondagmiddag woedde er een flinke brand in een bedrijfspand aan de Ekkersrijt op het gelijknamige bedrijventerrein in Son en Breugel. De brandweer was met meerdere voertuigen ter plaatse. De brand woedde in eerste instantie in de meterkast maar schoot later door naar het dak. De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling, de schade aan het bedrijfspand is groot.
Rond 13.20 uur werd melding gedaan van rookontwikkeling in het bedrijfspand, deze werd bij toeval ontdekt door iemand die zijn auto wilde wassen in een van de aanwezige wasboxen. Vanwege de brand in de meterkast werd ook netbeheerder Enexis in kennis gesteld. Nadat de vlammen waren gedoofd en het pand was geventileerd leek de brand onder controle. Korte tijd later werd duidelijk de brand nog in het dak zat. Brandweerlieden zaagden het dak open om bij het vuur te komen en dit volledig af te blussen.
De brandweer schaalde op naar grote brand en kwam in totaal met drie tankautospuiten, twee hoogwerkers en een haakarmvoertuig met waterbak ter plaatse. Hoe de brand is ontstaan, is op dit moment nog niet duidelijk. Team brandonderzoek van de brandweer kwam ter plaatse en is een onderzoek gestart om een mogelijke oorzaak vast te kunnen stellen. De weg ter hoogte van het brandadres was geruime tijd afgesloten voor het verkeer.   

Foto's: Jordi de Bruijn

Ga terug naar het archief