Reportages

Felle uitslaande brand bij aanmaakblokjesfabriek Fire-Up aan De Nevenvonder in Oisterwijk


Datum: maandag 13 juni 2022

Locatie: De Nedervonder, Oisterwijk


Video: Klik hier om de video te bekijken


OISTERWIJK - Zondagnacht is brand uitgebroken bij aanmaakblokjesfabriek Fire-Up aan De Nevenvonder in Oisterwijk. De blusinstallatie heeft direct de ruimte gevuld met schuim. Rond 8.40 uur is de brand weer opgelaaid. Er is direct groot opgeschaald, naar zeer grote brand en op het hoogte punt werd GRIP 2 afgekondigd. De brandweer heeft veel materieel ingezet om de brand te bestrijden. De bedrijven in de nabijheid van de brand werden ontruimd en het treinverkeer op de naastgelegen spoorverbinding tussen Boxtel en Tilburg werd stilgelegd. Er vielen gelukkig geen gewonden bij de brand. 
Via een NL-Alert werden omwonenden geinformeerd over de brand. Men waarschuwde voor rook- en stankoverlast in de omgeving en adviseerde ramen en deuren gesloten te houden. Pas na uren blussen kon in de middag het sein brand meester worden gegeven. Het nablussen van de brand heeft nog de nodige tijd in beslag genomen.
Het bedrijf is geen onbekende in Oisterwijk, het kreeg namelijk al meermaals de brandweer op bezoek voor verschillende grote en kleine branden. Zowel bedrijven als bewoners uit de buurt klagen over de overlast welke de branden keer op keer veroorzaken. Burgemeester Hans Janssen van de gemeente Oisterwijk heeft aangegeven een diepgaand onderzoek in te stellen en afhankelijk van de resultaten schuwen we niet om vergaande stappen te zetten in het kader van vergunningverlening. 

Foto's: Jacques Bielars

Ga terug naar het overzicht