Reportages

Uitslaande woningbrand in oude vestingstad


Datum: woensdag 28 december 2011

Locatie: Pelsestraat, Heusden


Woensdagavond is omstreeks 18.30 uur een grote uitslaande brand uitgebroken in een woning aan de Pelsestraat in de vestingstad Heusden. De brandweer rukte met groot materieel uit maar kon niet voorkomen dat de oude woning in een van de smalle straatjes volledig uitbrandde. Ook de aangrenzende woningen liepen de nodige brand- en waterschade op. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend.
De brandweer schaalde op naar code grote brand waardoor er diverse brandweervoertuigen uit de gehele regio aanrukte. Naast enkele blusvoertuigen maakte men ook gebruik van een ladderwagen om de brand van bovenaf te blussen. Door de hevige brand welke voornamelijk op de bovenverdieping van de woning woedde staat de voorgevel bol. De brandweer houdt rekening met instortingsgevaar en heeft het gebied direct voor de woning afgezet.
Om aan voldoende bluswater te komen heeft de brandweer het groot watertransport uitgelegd. Vanaf de Stadshaven werd de grote toevoerleiding uitgelegd door de smalle straten in de richting van het brandende pand. Mede doordat de brand vanaf grote afstand zichtbaar was trok deze veel bekijks. De politie had zijn handen vol om alle toegestroomde nieuwsgierigen op afstand te houden.

Ga terug naar het archief