Reportages

Vier gewonden na ongeval op spekgladde weg


Datum: maandag 30 januari 2012

Locatie: Bestseweg, Son en Breugel


Op de Bestseweg in Son en Breugel zijn maandagavond vier gewonden gevallen bij een frontale aanrijding. Rond 20.00 uur is een auto komende vanuit Best vermoedelijk door de gladheid in de berm terecht gekomen. Na een corrigerende tik aan het stuur schoot deze de rijbaan op en botste frontaal op een tegemoetkomende auto. De ravage op de spekgladde weg was groot. De hulpdiensten moesten voor eigen veiligheid rondom de auto's strooizout strooien om veilig te kunnen werken.
De brandweer heeft uit beide auto's diverse mensen moeten bevrijden waarna alle inzittende zijn gefixeerd op een wervelplank en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over de aard van hen verwondingen is verder niets bekend.
Het verkeer op de Bestseweg tussen Son en Best heeft ruim twee uur geen gebruik kunnen maken van deze drukke verkeersader. Omdat vele sporen inmiddels waren weg gesneeuwd heeft er geen technisch onderzoek plaatsgevonden door de politie. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De provincie Noord-Brabant heeft nog voordat  de weg vrijgegeven werd deze nog eens goed begaanbaar gemaakt.

Ga terug naar het archief