Reportages

Eetcafé Le Temps Perdu gesloten wegens instortingsgevaar


Datum: vrijdag 24 februari 2012

Locatie: Markt, Boxtel


Vrijdagavond laat werd eetcafé Le Temps Perdu aan de Markt in Boxtel ontruimd vanwege instortingsgevaar van het plafond. Kort na 0.30 uur werd de brandweer ingeschakeld voor het stutten van het plafond in de horecagelegenheid. Aanvankelijk werd gedacht dat een lekkage de oorzaak van het scheuren van het gipsplafond de oorzaak was, bij nader onderzoek bleek dat de ophang constructie boven het plafond zich had begeven. Gelukkig deden er zich geen persoonlijke ongelukken voor aldus eigenaresse Claire Wijnstok.
De plaatselijke brandweer riep de hulp in van een regionale hulpverleningshaakarmbak welke met o.a. voldoende stut materiaal vanuit Vught ter plaatse kwam. Nadat het plafond geheel gestut was heeft de brandweer een gat in het plafond gemaakt om er boven te kijken wat er gaande was. Uit deze inspectie bleek dat de ophanging van enkele jaren terug het had begeven. Rond de klok van 3.00 uur keerde alles en iedereen huiswaard.
Ook een inspecteur van de afdeling Bouw en Woningtoezicht van de gemeente Boxtel kwam ter plaatse. De schade voor de horecagelegenheid is groot, naast de gemiste inkomsten doordat het eetcafé niet open kan zijn zullen ook de reparatiekosten voor het plafond aanzienlijk zijn. Zaterdagochtend komt de verzekering ter plaatse kijken hoe nu verder moet. Het Boxtelse eetcafé is voorlopig gesloten voor haar gasten.

Ga terug naar het archief