Reportages

Auto verliest motorblok bij eenzijdig ongeval


Datum: zondag 26 februari 2012

Locatie: Oude Molenheide, Schijndel


Op de Oude Molenheide in het buitengebied van Schijndel zijn zondag aan het einde van middag twee inzittende van een auto met de schrik vrijgekomen. Vermoedelijk is de automobilist door een veel te hoge snelheid na een flauwe bocht de macht over het stuur verloren en vol op een boom gebotst. Tijdens deze klap draaide de auto zich om en botste deze met de achterkant tegen een andere boom waarna hij dwars op de weg tot stilstand kwam.
Wonder boven wonder konden beiden inzittende het wrak op eigen kracht verlaten. Wel kwam een ambulance ter plaatse en heeft beide inzittende even nagekeken. Het motorblok van de auto brak af en kwam op de rijbaan terecht. Vele brokstukken bezaaide de berm rondom de boom en zelfs de accu belandde enkele meters verderop in de sloot.
Ook in een naastgelegen weiland belandde vele glasscherven en overige brokstukken. De eigenaar de daar loslopende paarden werd door de politie in kennis gesteld zodat deze stukken veilig konden worden opgeruimd. Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse en takelde het wrak van de weg. De bestuurder van de auto is ter plaatse aangehouden door de politie en overgebracht naar het bureau. De bijrijder is op de plaats van het ongeval opgehaald door enkele vrienden.  

Ga terug naar het archief