Reportages

Politieauto betrokken bij verkeersongeval


Datum: maandag 5 maart 2012

Locatie: Structuurweg, Schijndel


Maandagmiddag rond 17.15 uur is een politieauto betrokken geraakt bij een verkeersongeval op het kruispunt van de Structuurweg met de Wijbosscheweg in Schijndel. Terwijl de politieauto onderweg was voor een "Prio 1" rit (met zwaailichten en sirene) naar een melding botste een automobiliste met haar auto op deze politieauto. De auto welke voor de automobiliste reed kon de politieauto nog ternauwernood ontwijken.
De drie agenten welke in de politieauto zaten op het moment van het ongeluk bleven ongedeerd. De vrouw uit de personenauto welke overigens geen gordel droeg is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Haar verwondingen leken op het eerste gezicht mee te vallen. De officier van dienst van de politie kwam ter plaatse om de situatie te beoordelen of verder technisch onderzoek noodzakelijk was.
Omdat een dienstvoertuig van de politie bij het ongeval betrokken was werd het onafhankelijk technisch onderzoek uitgevoerd door een anders korps. Verkeersspecialisten van het politiekorps Brabant Zuid-Oost kwamen ter plaatsen en stelde een onderzoek ik naar de toedracht van het ongeval. Een bergingsbedrijf heeft beide voertuigen afgevoerd terwijl de brandweer het wegdek reinigde.

Ga terug naar het archief