Reportages

Uitslaande brand treft schuur in buitengebied Boxtel


Datum: dinsdag 6 maart 2012

Locatie: N618 - Schijndelsedijk, Boxtel


Een felle uitslaande brand heeft dinsdagmiddag kort voor 18.00 uur een schuur aan de Schijndelsedijk in Boxtel volledig in de as gelegd. In de schuur zit een bedrijf gevestigd wat gespecialiseerd is in het repareren en verhuren van landbouwwerktuigen. Op het moment van het uitbreken van de brand  was er niemand in de schuur aanwezig. De eigenaar werd geroepen terwijl hij zijn maaltijd nuttigde. Burgemeester Frank van Beers van de gemeente Boxtel kwam persoonlijk naar de brand en liet zich informeren door de brandweer.
Toen de brandweer ter plaatse kwam had het vuur zich al zover ontwikkeld dat men de brand van buitenaf moest blussen. Uiteindelijk werd ervoor gekozen om de brand in de schuur gecontroleerd uit te laten branden en vanuit een hoogwerker te blussen. Tijdens de bluswerkzaamheden waren enkele explosies hoorbaar, vermoedelijk enkele gasflessen welke ontplofte. Bij de brand is asbest vrijgekomen welke in de directe omgeving van het pand is neergedaald.
Grote zwarte rookwolken waren vanuit de weide omtrek te zien waardoor er veel publiek op de brand was afgekomen. De politie zorgde ervoor dat de N618 - Schijndelsedijk  tussen Boxtel en Schijndel geheel werd afgesloten voor al het verkeer. Ook zorgde zij ervoor dat het publiek op veilige afstand werd gehouden. Bij de brand raakte niemand gewond maar wel heeft enige tijd een ambulance stand-by gestaan. Ook werd Stichting Salvage in kennis gesteld. De brandweer zette twee blusvoertuigen en een hoogwerker in ter bestrijding van de vlammenzee.

Ga terug naar het archief