Reportages

Brabantse brandweerposten strijden tijdens vaardigheidstoetsen


Datum: zaterdag 31 maart 2012

Locatie: Industrielaan, Uden


Zaterdag 31 maart 2012 vonden de provinciale brandweer vaardigheidstoetsen plaats in de klasse hoofdklasse. De organisatie werd uitgevoerd door de post Uden van de brandweer Brabant-Noord. De strijd ging tussen zeven Brabantse ploegen uit diezelfde regio welke de strijd aan gingen om door te mogen naar de volgende ronde. Onder het toeziend oog van vele toeschouwers werden de wedstrijden gespeeld op een terrein gelegen aan de Industrielaan in Uden.
Het scenario:
Doordat een helikopter van de Koninklijke Luchtmacht een noodlanding moest maken op de snelweg A50 t.h.v. Uden ontstond hierdoor een kleine kettingbotsing waarbij de helikopter in brand vloog. Naast de brandende helikopter raakte er diverse mensen bekneld en gewond en ontstond er een lekkage van chemicaliën. De deelnemende wedstrijdploegen werden geconfronteerd met allerlei aspecten die te maken hadden met brand en hulpverlening waarop zij door een kritische jury deskundig werden beoordeeld.
's Avonds vond de prijsuitreiking plaats in de brandweerkazerne van de post Uden aan de Leeuwerikseweg. Na enkele dankwoorden en een korte uitleg hoe de wedstrijd geënsceneerd was reikte de burgemeester van Uden de prijzen uit. De wedstrijdploegen van de brandweerposten Vlijmen, Zeeland en Boxtel gingen respectievelijk met de 1e, 2e en 3e prijs aan de haal en kwalificeerde zich hiermee voor de volgende ronde.  

Ga terug naar het archief