Reportages

Snelweg A2 ruim twee uur dicht na ongeval


Datum: woensdag 4 april 2012

Locatie: Snelweg A2, Boxtel


Op de snelweg A2 t.h.v. sportpark Den Wielakker in Boxtel zijn maandagavond laat twee gewonden gevallen. Beide slachtoffers een man en een vrouw zaten in een auto welke door nog onbekende oorzaak met een andere auto in botsing kwam. Rond 23.45 uur rukte de hulpdiensten met groot materiaal uit richting de plaats van het ongeval welke moeilijk bereikbaar was. Beide slachtoffers zijn op eigen kracht uit de auto gekomen en ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Eindhoven.
De snelweg welke direct na het ongeval geheel werd afgesloten lag bezaait met brokstukken en glasscherven. De brandweer assisteerde het verpleegkundige personeel met het fixeren van een van de inzittende op een wervelplank. De bestuurster van de andere auto bleef ongedeerd bij het ongeval. Beide auto's raakte beschadigd door het ongeval.
Het verkeer op de snelwel A2 liep helemaal vast. Doordat er momenteel werkzaamheden worden uitgevoerd i.v.m. de verbreding van het snelwegtraject 's-Hertogenbosch - Eindhoven kon het verkeer niet over de pechstrook worden omgeleid. Het verkeer richting het zuiden werd bij Boxtel-Noord de snelweg afgestuurd om vervolgens via diverse omleidingen door Boxtel - ook i.v.m. wegwerkzaamheden - de weg te vinden naar de oprit van de snelweg bij Liempde.
Enkele verkeersspecialisten van de politie zijn ter plaatsen een groot onderzoek gestart. Nadat het onderzoek was afgerond konden de rijbanen worden vrijgemaakt. Beide betrokken voertuigen zijn door een berger afgevoerd voor verder technisch onderzoek. Enkele verkeersdeelnemers hebben uren lang stil gestaan en geen kant in gekund.  

Ga terug naar het archief