Reportages

Felle brand verwoest woning in buitengebied


Datum: maandag 23 april 2012

Locatie: Huisakkerweg, Sint-Oedenrode


Maandagmiddag rond 17.15 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Huisakkerweg in Sint-Oedenrode. Nog geen vijf minuten later werd vanuit de meldkamer al opgeschaald naar middelbrand vanwege een uitslaande brand. De woning is gelegen aan een zijstraat van de weg tussen Sint-Oedenrode en Son en Breugel. De brandweer zette alles op alles om de aangrenzende woning te sparen wat is geluk.
Hoewel de brandweer snel ter plaatse was kon met niet voorkomen dat de woning volledig uitbrandde. Ook de aangrenzende woning liep aanzienlijke rook- en waterschade op. Van buitenaf werd de brand van alle zijden geblust. Ook van bovenuit werd het vuur bestreden. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor bij deze brand.
Naast twee blusvoertuigen uit Sint-Oedenrode en een blusvoertuig uit Liempde kwamen de collega's uit Veghel met een hoogwerker om de brand van bovenaf te blussen. De politie sloot aan weerszijde van de woning de straat af en hield het publiek op grote afstand. Na anderhalf uur keerden twee blusvoertuigen terug terwijl één blusploeg nog doorging met het nablussen van de brandende restanten. Over de oorzaak van de brand is momenteel nog niets bekend.

Ga terug naar het archief