Reportages

Uitslaande brand treft chalet op vakantiepark Dierenbos


Datum: dinsdag 24 april 2012

Locatie: Vinkeloord, Vinkel


Dinsdagavond rukte de brandweer van Maasdonk met twee blusvoertuigen uit naar vakantiepark Dierenbos (voorheen Vinkeloord). Omstreeks 20.45 uur werden zij gealarmeerd door buren welke de brand ontdekte. Een eerste bluspoging van omwonende mocht niet meer baten waardoor het chalet grotendeels verwoest werd door de vlammen welke razendsnel om zich heen grepen.
Door het accuraat optreden van de brandweer kon voorkomen worden dat het vuur niet oversloeg naar de omliggende chalets. Het vuur was snel gedoofd maar de nabluswerkzaamheden namen nog de nodige tijd in beslag. Het achterste gedeelte waaronder andere de keuken huisvesten brandde volledig uit. Om er zeker van te zijn dat het vuur volledig gedoofd was heeft de brandweer de nodige sloopwerkzaamheden moeten verrichten in het chalet.
De eigenaresse van de vakantiewoning was op het moment van het uitbreken van de brand niet aanwezig. Hoe de brand precies heeft kunnen ontstaan is niet bekend. Een buurman vertelde dat er twee weken eerder ook al brand woedde in hetzelfde chalet maar toen kon deze nog met een emmer water geblust worden. De brand trok veel bekijks van recreanten welke vanuit alle uithoeken van het vakantiepark op de rook afkwamen.  

Ga terug naar het archief