Reportages

Grote tak van eeuwen oude boom versperd doorgang


Datum: dinsdag 1 mei 2012

Locatie: Clarissenstraat, Boxtel


Maandagnacht  rond 0.15 uur versperde een grote tak de doorgang aan de Clarissenstraat in het centrum van Boxtel. Enkele voorbijgangers welke een enorm gekraak hoorde keken toe hoe de grote boomtak achter hen neer viel. Wonder boven wonder vielen er geen gewonden maar de schade die de tak aanrichtte was groot. Medewerkers van Openbare Werken van de gemeente Boxtel zijn samen met een plaatselijk Loonbedrijf uren lang bezig geweest de ravage op te ruimen.
De gemeente sloot de weg af en plaatse hiervoor aan beide kanten van de afgebroken tak borden op de weg. Kort hierop werd met een grote kraan een begin gemaakt de ravage op te ruimen. Met kettingzagen werd de grote tak klein gemaakt waarna deze direct in grote containers werd afgevoerd.  Met een bladblazer werden ook de kleinere takken bij elkaar geblazen zodat de weg na afloop weer begaanbaar was.
De afgebroken tak richtte veel schade aan het hekwerk van villa Nimrod aan  de overkant van de weg. Ook het hekwerk van de tuin waar de boom zelf in stond liep de nodige schade op. Na ruim twee uur hard werken kon de Clarissenstraat tussen de Bosscheweg en de Markt weer geheel worden vrijgegeven. Vele feestgangers welke Koninginnedag op de Markt in Boxtel hadden gevierd moesten noodgedwongen een andere route kiezen om veilig thuis te kunnen komen.  

Ga terug naar het archief