Reportages

Geslaagde opendag bij nieuwe GMB in Haaren


Datum: zondag 6 mei 2012

Locatie: Helvoirtseweg, Haaren


Enkele duizenden bezoekers bezochten zondag de groots opgezette opendag van de nieuwe gemeentewerf, milieustraat en brandweerkazerne (afgekort GMB) aan de Helvoirtseweg in Haaren. De opendag werd georganiseerd ter gelegenheid van het pas geopende nieuwe complex. De gehele dag reden brandweerauto's met toeters en bellen af en aan om met de vele kinderen en ouders een rondrit te maken.
Omdat op de opendag groots was uitgepakt door de verschillende instanties was er voor zowel jong als oud genoeg te doen en te zien. Er werden op het buitenterrein van de gemeentewerf diverse demonstaties verzorgd door de blusgroep uit Helvoirt. Herhaaldelijk over de dag gaven zij demonstaties zoals vlam in de pan en hulpverlening bij een ongeval. Ook de jeugdbrandweer van Haaren gaf een spectaculaire demonstratie waarbij slachtoffers uit een grote met rook volgezette tent werden gered.    
Buiten de demonstaties om waren er ook vele brandweervoertuigen te bezichtigen. Naast de reguliere voertuigen van de blusgroep Haaren was er een zogeheten crashtender van vliegbasis Eindhoven, een hoogwerker van de brandweer uit 's-Hertogenbosch, een haakarm-voertuig met container vol met stutmaterialen, een regionaal hulpverleningsvoertuig, een brandweerboot en niet te vergeten de pas gerestaureerde Commer uit 1970 welke dienst heeft gedaan in Haaren zelf.
Ook de gemeente Haaren had groot uitgepakt. Vele bedrijven waarmee zij nauw samenwerken kwamen met spectaculair materieel ter plaatsen. Zo kon men met een telescoop kraan naar een hoogte van bijna 60 meter. Kinderen konden zich in de kantine van de brandweerkazerne laten schminken. Naast koffie, thee en ranja werd er ook getrakteerd op popcorn en ijsjes.

Ga terug naar het archief