Reportages

Uitslaande brand legt woonboerderij uit 1882 volledig in de as


Datum: donderdag 17 mei 2012

Locatie: Goordonk, Veghel


Een woonboerderij aan de Goordonk in het buitengebied van Veghel is donderdag grotendeels verloren gegaan door een grote uitslaande brand. Kort na 11.00 uur kwamen de eerste meldingen binnen van de brand waarop de hulpdiensten uitrukten. De brand woedde in een boerderij welke uit 1882 stamde. De brandweer probeerde met man en macht de grote vlammenzee de baas te zijn maar kon niet voorkomen dat de gehele woning ten prooi viel aan de vlammen.
De brand ontstond in een werkplaats naast de woning waar de bewoner aan een scooter aan het sleutelen was. Tijdens het aftappen van benzine raakte twee accuklemmen elkaar waarbij vonken vrij kwamen. Zowel de scooter als de bewoner vlam vatte hierbij vlam. De man wist zichzelf in veiligheid te brengen en zichzelf te blussen. Hierbij is hij ter plaatse nagekeken door de ambulancedienst maar lief geen noemenswaardige verwondingen op.
De brandweer rukte met groot materieel uit om de grote brand te bestrijden. Met  drie blusvoertuigen, een ladderwagen en wat ondersteunend materiaal lukte het de brandweerlieden na ruim twee uur blussen de brand meester te zijn. De politie sloot direct de omgeving hermetisch af. Vele nieuwsgierigen kwamen op de grote zwarte rookwolken af welke mede door het prachtige weer vanuit de wijde omtrek waarneembaar waren. Vanuit een riviertje nabij de Knipperdul werd met behulp van een dompelpomp en het groot watertransportsysteem water naar de brandende boerderij getransporteerd.

Ga terug naar het archief