Reportages

Grote brand verwoest splinternieuwe bedrijfswagens


Datum: zaterdag 19 mei 2012

Locatie: Van Leeuwenhoekweg, Schijndel


Een felle brand heeft zaterdagmorgen in alle vroegte vele bedrijfswagens verwoest op een terrein aan de Van Leeuwenhoekweg in Schijndel. Kort na 5.00 uur kreeg de brandweer een automatisch brandalarm vanuit het pand op industrieterrein Duin ll. Niet veel later werd gemeld dat het zou gaan om een brand welke tegen het gebouw aan woedde. Bij aankomst van de brandweer bleek een grote brand te woedden en schaalde men al snel op naar grote brand. Er zijn minstens tien splinternieuwe bedrijfswagens volledig verwoest door de brand. Enkele anderen liepen de nodige schade op evenals het pand zelf.
Met groot materieel rukte de brandweer uit. Naast twee blusvoertuigen van de brandweer Schijndel werd ook een blusvoertuig uit het naastgelegen Sint-Oedenrode en een ladderwagen uit Uden ingezet. Men man en macht ging men de strijd tegen het vuur aan om overslag op het pand te voorkomen. Dit is gelukt maar het pand liep alsnog de nodige schade op. Van buiten blakerde het pand grotendeels zwart en van binnen liep het roet- en rookschade op. Burgemeester Jetty Eagster van de gemeente Schijndel kwam zelf ter plaatsen en liet zich informeren door de brandweer. De politie zorgde ervoor dat omstanders op veilige afstand werden gehouden.
Een kleine twintig minuten voor de melding in Schijndel brak ook brand uit in een bedrijf op het industrieterrein in Erp. Dit zorgde ervoor dat veel brandweerlieden in de veiligheidsregio Brabant-Noord zaterdagmorgen in alle vroegte al druk in de weer waren met het bestrijden van het vuur. Tijdens de bluswerkzaamheden werd een gat in het hekwerk gevonden.  De politie doet momenteel onderzoek naar de toedracht van de brand maar sluit brandstichting vooralsnog niet uit.

Ga terug naar het archief