Reportages

Man overleden na verdrinking in openluchtzwembad Oisterwijk


Datum: zaterdag 2 april 2011

Locatie: Vennenlaan, Oisterwijk


Een nog onbekende man is zaterdagavond door verdrinking om het leven gekomen. Het tragische ongeval gebeurde in het Staalbergven aan de Vennenlaan in Oisterwijk wat op dat moment gesloten was. Nadat een voorbijganger omstreeks 18:30 uur alarm sloeg rukte de hulpdiensten massaal uit richting het Staalbergven voor een waterongeval.
De politie gaat er van uit dat de man verkoeling zocht in het ven en is gaan zwemen. Toen hij circa 20 meter uit de kant was, raakte hij vermoedelijk onwel en verdween ineens onderwater. Duikers van de brandweer gingen met een boot naar de plaats waar de man voor het laatst gezien was om vanaf daar te zoeken.
Terwijl de politie de zoekactie vanaf de kant coördineerde vloog er boven het Staalbergven een politiehelikopter die vanuit de lucht het wateroppervlak afspeurde. Een traumahelikopter stond stand-by nabij het Staalbergven voor het geval dat de drenkeling tijdig gevonden zou worden. Omstreeks 19:45 uur werd de drenkeling gevonden en is direct naar de kant gebracht door de duikers. Ter plaatse is direct begonnen met reanimeren waarna de drenkeling met spoed per ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. Helaas was alle geboden hulp te laat, de man bleek te zijn overleden.

Ga terug naar het overzicht