Reportages

Brandweer in actie na stormschade in Boxtel en Liempde


Datum: woensdag 23 mei 2012

Locatie: Diverse locaties, Boxtel en Liempde


Na een warme dag sloeg woensdagavond omstreeks 19.00 uur het weer geheel om in de omgeving van Boxtel. Om 19.15 uur werd een ploeg van de Boxtelse brandweer gealarmeerd voor een boom over de weg aan de Eindhovenseweg. Ter plaatsen hadden enkele passanten de weg reeds vrijgemaakt maar heeft de brandweer ter controle de boom nog in stukken gezaagd en goed aan de kant van de we gelegd.
Nadat deze klus was geklaard mochten ze direct door naar het volgende adres. Op de Oirschotseweg in Boxtel zouden meerdere bomen zijn omgewaaid waardoor zelfs het verkeer opgesloten zat. Eenmaal ter plaatsen had een buurtbewoner met een tractor al het nodige werk verrecht en de rijbaan weer vrijgemaakt. Hierbij ging ook een verkeersbord tegen de vlakte.
De brandweer in Liempde werd om 19.30 uur gealarmeerd voor een boom over de weg aan de Hamsestraat in die plaats. In de Hamsestraat lagen diverse bomen over de weg. Ook was een boom omgewaaid en beschadigde hierbij een omheining van een tuin bij een woning. De brandweer heeft de bomen kort gezaagd en aan de kant gerold zodat het verkeer weer doorgang kon vinden.
Zowel de brandweerlieden uit Boxtel als Liempde zijn na afloop van deze meldingen nog enige tijd paraat geweest op de brandweerkazerne. Echter hoefden ze niet meer in actie te komen en keerde men rustig huiswaarts. Qua wateroverlast viel het rondom Boxtel wel mee, er kwamen bij de brandweer geen meldingen binnen van ondergelopen kelders of wegen.

Ga terug naar het archief