Reportages

Automobiliste rijdt door na veroorzaken ongeval


Datum: dinsdag 5 juni 2012

Locatie: Parallelweg Zuid, Boxtel


Op de kruising van de Parallelweg Zuid met de Prins Hendrikstraat in Boxtel is dinsdagavond een man ernstig gewond geraakt. Nadat hij met zijn scooter was aangetikt door een auto kwam ten val en met zijn hoofd op het asfalt terecht. Volgens ooggetuigen werd de auto bestuurd door een vrouw welke na het ongeval doorreed. Enkele omstanders schoten direct eerste hulp tot nader verplegend personeel ter plaatsen was.
De politie sloot de gehele kruising af zodat de hulpverleners voldoende ruimte hadden om het slachtoffer te helpen. Naast een ambulance kwam ook de traumahelikopter ter plaatse. De trauma-arts verleende assistentie aan de ambulancemedewerkers en begeleidde het slachtoffer naar het ziekenhuis. De man is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg.
Een verkeersspecialist onderzocht de plaats van het ongeval. Een het betrokken voertuig is inmiddels veilig gesteld door een bergingsbedrijf voor verder onderzoek. Nadat het onderzoek op de ongevallocatie was afgerond werd de kruising weer vrijgegeven.  Het ongeval gebeurde precies op de route van de avondwandelvierdaagse waardoor vele van hen het ongeval hebben zien gebeuren. De politie nam van hen getuigenverklaringen op.

Ga terug naar het archief