Reportages

Overgelopen vetafscheider oorzaak stankoverlast Haaren


Datum: zaterdag 23 juni 2012

Locatie: Langeweg, Haaren


Opnieuw rukte de hulpdiensten zaterdag uit voor stankoverlast in de bebouwde kom van Haaren. Naast de brandweer waren ook de gemeente Haaren en enkele medewerkers van Enexis bezig met de zoektocht naar de vermoedelijke oorzaak. De brandweer spoelde opnieuw met grote hoeveelheden water het riool, terwijl Enexis metingen verrichtte op aardgas en het waterschap watermonsters nam uit het riool. Echter leidde dit niet tot een oplossing.  
De gemeente Haaren verstuurde zaterdagavond een persbericht omtrent de stankoverlast waar men al enkele dagen mee kamt. Het advies was wanneer men de zeer penetrante lucht in huis waarnam om de woning goed te ventileren. Verder raden zij u aan om te zorgen dat er water staat in stankafsluiters van toiletten en spoelbakken, zodat de rioollucht niet naar binnen kan. Vooral bij toiletten/gootstenen die weinig gebruikt worden, is het raadzaam om te controleren of het water in de zwanenhals niet is verdampt.
Zaterdagavond laat stuitte men met toeval op een overgelopen vetafscheider van een spuitplaats op een terrein van een bedrijf aan de Langeweg in Haaren. Vermoedelijk is door de hevige regenval van de afgelopen dagen het geheel overgelopen waardoor olierestanten gemakkelijk konden overlopen in een naastgelegen put. 's Nachts is een gespecialiseerd bedrijf ter plaatse gekomen om de vet afscheider leeg te pompen zodat de bron zijn vervuiling niet opnieuw in het riool kon lozen.  
Voor eventuele vragen n.a.v. de stankoverlast is de gemeente Haaren tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer 0411-627282.

Ga terug naar het archief