Reportages

Veroorzaker ongeval neemt de benen


Datum: zaterdag 21 juli 2012

Locatie: Oirschotseweg, Best


Op de Oirschotseweg in Best is t.h.v. de Wensheuvel, een fietspad de woonwijk in, is een automobilist achterop zijn voorganger gebotst. De voorste auto schoot enkele tientallen meters vooruit en zijn eigen auto kwam vervolgens tegen een boom aan de rechter kant van de weg tegen een boom. Na deze klap draaide de auto 180 graden rond en stond met zijn neus in tegengestelde richting. Nadat de veroorzaker in de gaten kreeg wat hij gepresteerd had is hij er te voet vandoor gegaan over het fietspad.
Enkele mensen die het ongeluk hadden zien gebeuren zijn met de auto achter deze persoon aangegaan en hebben hem later in de woonwijk, op redelijke afstand, gevonden in de bosjes. Agenten die werden ingeschakeld hebben de man ingerekend, hij bleek na onderzoek onder invloed van alcohol te zijn. De vrouwelijke passagier in de voorste auto en raakte licht gewond. Zij is ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval trok nogal wat bekijks van omwonende en passanten.
De auto van de veroorzaker raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De brandweer kwam ter plaatse maar is onverrichter zake rechtsomkeer gegaan want van een beknelling was geen sprake. De Oirschotseweg tussen Best en Oirschot is enige tijd geheel afgesloten geweest. Nadat de hulpdiensten weg waren en het wachten nog op de berger was heeft het verkeer om beurten het ongeval kunnen passeren onder begeleiding van de politie.

Ga terug naar het archief