Reportages

Klapband van oplegger veroorzaakt brand


Datum: dinsdag 24 juli 2012

Locatie: Snelweg A58, Oirschot


Een klapband van een oplegger van een vrachtwagencombinatie veroorzaakte dinsdagmiddag een brandje. Op de snelweg A58 tussen Best en Oirschot merkte de chauffeur omstreeks 13.00 uur op dat hij een klapband had en zette zijn combinatie op de vluchtstrook stil. Op dat moment was er al een brandje ontstaan in de wielkas waar de kapotte band zich bevond. De chauffeur heeft nog geprobeerd dit brandje te blussen met een brandblusser maar deze poging mocht niet meer baten.
Nadat de chauffeur zag dat zijn bluspoging geen stand hield koos hij ervoor zijn truck los te koppelen en enkele tientallen meter vooruit te zetten. Bij aankomst van de brandweer welke met groot materieel uitrukte brandde de berm ook al. Met een straal druklucht schuim was het brandje snel geblust. De nodige nablus werkzaamheden volgde kort hierop.
Uit voorzorg werden twee rijstroken richting Tilburg afgekruist. Een bergingsbedrijf kwam met groot materiaal ter plaatse. Omdat de oplegger geladen was met prefab betondelen moest een goed bekeken worden hoe deze oplegger geborgen kon gaan worden. Nadat de brand geheel geblust was keerde de brandweer terug naar de kazerne. Het zogeheten schuimblusvoertuig welke vanaf de brandweerpost Eindhoven Woensel uitrukte  hoefde niet in actie te komen.

Ga terug naar het archief