Reportages

Felle brand in opslag veroorzaakt schade aan woning


Datum: woensdag 25 juli 2012

Locatie: Westwal, 's-Hertogenbosch


Op de Westwal in het centrum van 's-Hertogenbosch is woensdagmorgen kort voor 9.30 uur brand uitgebroken in een opslag tussen twee woningen. In de opslag lagen vele materialen opgeslagen en er stonden onder andere auto's en een motor in. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend. De felle brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling welke door het heldere weer in de weide omtrek te zien waren.
De metershoge vlammen sloegen tegen een naastgelegen woning aan maar sloegen niet over. Wel raakte de boeiboord flink beschadigd. In de naastgelegen woning evacueerde de brandweer een bewoonster van de bovenste verdieping. Ook wisten ze haar huisdieren, een hond en kat in veiligheid te brengen. De hulpdiensten rukte met groot materieel uit en klaarde de klus relatief snel.
De in allerijl gealarmeerde traumahelikopter vloog enkele rondjes boven de binnenstad maar het personeel hoefde echter niet meer in actie te komen. De politie sloot de straat af en de technische recherche startte woensdagmorgen nog een uitgebreid onderzoen naar de oorzaak van de brand. De naastgelegen woningen liepen flinke rookschade op maar voor de bewoners hoefde geen vervangende woonplek gezocht te worden. 

Ga terug naar het archief