Reportages

Zeer geslaagd 112-Spektakel in Helmond


Datum: zondag 17 juni 2012

Locatie: Kasteeltuin en Boscotondo, Helmond


De drie hulpdiensten in Brabant-Zuidoost hebben op zondag 17 juni een zeer geslaagd 112-Spektakel kunnen houden in de Kasteeltuin en Boscotondo in Helmond. Mede dankzij het mooie weer wisten duizenden bezoekers hun weg te vinden naar het gratis toegankelijk evenement welke 55 stands telde. Volgens een eerste schatting hebben van 11.00 uur tot 18.00 uur tussen de 30- en 35-duizend mensen gekeken naar en genoten van demonstraties en presentaties van brandweer, politie en geneeskundige diensten (GHOR en RAV).
Enkele brandweervoertuigen moesten tijdens het 112-Spekatkel het terrein verlaten omdat zij nodig waren bij een grote brand bij een paardenfokkerij in Nuenen. Vooraf was rekening gehouden met een mogelijke uitruk en dit leverde dan ook geen problemen op. Hierbij bleek ook dat de hulpdiensten bezoekers meer dan voldoende te bieden hadden, want ook in het programma leverde dit verder geen complicaties of gaten op.
Jong en oud genoten van de vele demonstaties met politiepaarden en -honden, van de ambulancedienst die liet zien wat ze doet en de duikers van de brandweer in het Helmondse kanaal. Ook werd informatie gegeven over brandpreventie en de gevaren van drugs en alcohol. De hulpdiensten willen iedereen die aan het succes van deze dag heeft bijgedragen van harte bedanken.

Ga terug naar het archief