Reportages

Uitslaande brand treft Nuenense paardenfokkerij


Datum: zondag 17 juni 2012

Locatie: Papenvoortse Heide, Nuenen


Zondagmiddag rond 12.30 uur ontstond er brand in een paardenfokkerij aan de Papenvoortse Heide in het buitengebied van Nuenen. Het betrof een uitslaande brand welke gepaard ging met hevige rookontwikkeling welke door het mooie weer vanaf grote afstand al te zien waren. De brandweer schaalde op tot zeer grote brand, GRIP 1 en rukte met groot materieel uit. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en volgende de eerste berichten bleven alle paarden ongedeerd.
Een voorbijganger ontdekte de brand en waarschuwde de hulpdiensten, aldus de politie. Op de plek waar de brand woedde lag veel hooi opgeslagen welke voor de enorme rookontwikkeling zorgde. De brandweer verrichtte metingen maar meten geen gevaar voor de volksgezondheid. De brand bij de stoeterij trok veel bekijks van omstanders.
Omdat het 112-spectakel in Helmond in volle gang was rukte vele brandweervoertuigen vanaf die locatie uit naar de brand. De brand welke een deel van de stallen verwoestte werd onder meer met twee hoogwerkers van bovenaf geblust. De brandweer koos ervoor de brand gecontroleerd uit te laten branden wat nog uren in beslag nam.

Ga terug naar het archief