Reportages

Brandende hooibalen veroorzaken veel overlast


Datum: vrijdag 17 augustus 2012

Locatie: Hal, Boxtel


Video: Klik hier om de video te bekijken


Vrijdagmiddag rukte de brandweer rond 15.30 uur voor een buitenbrand op Hal tussen Boxtel en Vught. Nabij de Essche Stroom hadden vele hooibalen vlam gevat welke met hevige rookontwikkeling gepaard ging. De brandweer rukte met twee tankautospuiten uit en kreeg bij de bluswerkzaamheden hulp van een graafmachine welke de hooibalen uit elkaar trok.
Doordat de dichte rook over de naastgelegen snelweg A2 trok werd Rijkswaterstaat ingeschakeld om het verkeer op de drukke snelweg in goede banen te lijden. Ook de politie kwam ter plaatse welke de parallelweg tussen Boxtel en Vught van twee kanten geheel afsloot. Een bord van de saneringswerkzaamheden van de Essche Stroom werd door de brand zwartgeblakerd.
Nadat de restanten van de brandende hooibalen waren afgeblust zijn ze in grote containers afgevoerd. Toen de brand nog fel woedde nam de brandweer het zekere voor het onzekere en hield enkele hooibalen aan de overkant van de Essche Stroom nat vanwege eventueel overvliegend vliegvuur.  Hoe het vuur exact heeft kunnen ontstaan is niet bekend. De brandweer is enkele uren bezig geweest met het nablussen van de smeulende restanten.

Ga terug naar het archief