Reportages

Plafond restaurant Quatre Bras in Best stort in


Datum: zaterdag 25 augustus 2012

Locatie: Nieuwstraat, Best


Video: Klik hier om de video te bekijken


Zaterdagavond stortte het plafond in de serre van restaurant Quatre Bras aan de Nieuwstraat in Best in. Omstreeks 20.30 uur zaten ongeveer zestig gasten rustig te tafelen toen het plafond het begaf. Slechts een vrouw raakte licht gewond, zij kreeg een stuk van het gipsplafond op haar rug en is hieraan ter plaatse door de ambulancedienst behandeld. De materiële schade is aanzienlijk. Het restaurant is direct gesloten tot nader order.
Vele aanwezigen hoorde het plafond kraken, toen het personeel en enkele gasten het plafond zagen scheuren twijfelde zij geen moment en evacueerde direct iedereen naar buiten. Door het adequate optreden konden ernstige verwondingen voorkomen worden. Op het moment dat de gasten vanuit de serre het restaurant gedeelte beterde kwam het plafond geheel naar beneden.
 Over de exacte oorzaak van het voorval in het restaurant is nog niets bekend. Wel is zeker dat het restaurant de rest van de avond gesloten blijft. De hulpdiensten verlieten relatief snel de plaats van het incident aan de Nieuwstraat. Alle gasten vertrokken geleidelijk aan nadat ze van de schik bekomen waren.

Ga terug naar het archief