Reportages

Felle brand in leegstaande school


Datum: zondag 26 augustus 2012

Locatie: Brabantlaan, Vught


In het voormalige schoolgebouw van het Maurick Collega aan de Brabantlaan in Vught heeft zondagavond een felle brand gewoed. De brandweer rukte omstreeks 19.15 uur met groot materieel uit om de vlammen de doven. Naast twee tankautospuiten en een hoogwerker werd ook het nodige ondersteunend materieel ingezet. Burgemeester Roderick van de Mortel kwam samen met wethouder Peter Pennings ter plaatsen en reageerden geschokt op de brand.
De grote rookpluim was tot in de verre omtrek goed te zien. Hierdoor trokken veel inwoners van Vught erop uit om naar de brand te komen kijken. De politie sloot de Brabantlaan ter hoogte van het brandende schoolgebouw volledig af zodat verschillende brandweervoertuigen zich daar konden opstellen. Het gebouw staat sinds de zomervakantie leeg.
Omdat de avond viel werd de regionale verlichtingscontainer gealarmeerd om rondom het pand extra verlichting aan te brengen. Het is niet de eerste keer dat er brand woedt in het leegstaande schoolgebouw. De brand woedde in het gedeelte van het pand wat gesloopt diende te worden, door de inzet van de brandweer kon voorkomen worden dat het andere gedeelte in vlammen opging. Hier wil de gemeente een jongerenactiviteitencentrum onderbrengen.  

Ga terug naar het archief