Reportages

Grote ravage na ongeval met meerdere voertuigen


Datum: donderdag 6 september 2012

Locatie: Snelweg A58, Oirschot


Video: Klik hier om de video te bekijken


De snelweg A58 bij Oirschot is donderdagavond enige tijd afgesloten geweest wegens een ernstig verkeersongeval. De hulpdiensten werden rond 21.30 uur gealarmeerd voor het ongeval wat gebeurde in de richting van Eindhoven en rukte massaal uit. Bij het ongeval raakte vier voertuigen betrokken en het wegdek lag bezaaid met brokstukken.
Er raakte vier inzittende gewond bij het ongeval. Een van de betrokke personen raakte zwaar gewond, men wilde deze per traumahelikopter overbrengen naar het ziekenhuis. Wegens een technisch mankement kon de traumahelikopter niet opstijgen vanuit een weiland langs de snelweg A58 en moest de gewonde man halsoverkop overgeladen worden in een gereedstaande ambulance waarna hij met spoed naar het ziekenhuis in Tilburg werd overgebracht.   
Achter het ongeval ontstond een grote file doordat de snelweg richting Eindhoven volledig geblokkeerd was. Het verkeer heeft uren lang stil gestaan, pas nadat de Verkeers Ongevallen Analyse klaar was met technisch onderzoek werden de rijbanen weer vrijgegeven.  Verschillende bergingsvoertuigen kwamen ter plaatsen om de zwaar beschadigde voertuigen af te voeren.

Ga terug naar het archief