Reportages

Auto op kop in sloot langs snelweg


Datum: zondag 9 september 2012

Locatie: Snelweg A50, Son en Breugel


Zondagochtend omstreeks 6.45 uur rukte de hulpdiensten massaal uit voor een auto welke te water was geraakt op de snelweg A50 t.h.v. Son en Breugel. Naast de plaatselijke brandweer rukte ook de duikers van de Eindhovense brandweer uit. De auto was is een flauwe bocht t.h.v. van tankstation De Sonse Heide maar dan in de richting van Eindhoven naar Oss rechtdoor gereden en onderste boven in de sloot terecht gekomen.
Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Het voertuig lag bijna geheel onder water. De inzittende hebben veel geluk gehad aldus buurt brigadier Daan van Sambeeck welke zondagmorgen twitterde dat de inzittende "heel veel engeltjes op hun schouders hadden". Om hoeveel inzittende het ging is niet bekend. Een bergingsbedrijf kwam met groot materieel ter plaatse om het voertuig uit de sloot te takelen.
De politie verrichte nog het nodige kunst en vliegwerk om enkele kannen en een tas uit het water te vissen. Nadat de auto geborgen was wist een medewerker van het bergingsbedrijf nog enkele persoonlijke bezittingen uit het water te vissen. Doordag het ongeval in de vroege ochtend gebeurde ondervond het overige verkeer geen hinder van het ongeval.

Ga terug naar het archief