Reportages

Geslaagde opendag bij nieuwe brandweerpost Helvoirt


Datum: zondag 9 september 2012

Locatie: Stationsweg, Helvoirt


Belangstellende waren vandaag welkom tussen 11.00 uur en 17.00 uur om een kijkje te komen nemen in de nieuwe brandweerkazerne aan de Stationsweg in Helvoirt. Tevens hield de WSD (afdeling groenvoorziening) welke in hetzelfde pand gevestigd zit ook een opendag. Het nazomers weer bracht vele mensen op de been welke een kijkje kwamen nemen op de groots opgezette opendag.
Er was van alles te zien en te doen voor jong en oud. Zo werden er diverse demonstraties geven van o.a. de jeugdbrandweer, een hulpverleningsinzet en natuurlijk het welbekende spektakel "vlam in de pan". Men kon zelf ervaren hoe het is om in een ruimte gevuld met zware rook te verblijven. Vanuit de hoogwerker had men een prachtig uitzicht over het kazerneterrein. Kinderen konden zelfs een ritje maken in een heuse brandweerauto met zwaailichten en sirene.
Uiteraard waren de leden van de blusgroep Helvoirt aanwezig om nieuwsgierigen rond te leiden door de nieuwe uitrukpost. Tevens werd er op vele plaatsen uitleg gegeven over al het aanwezige brandweermateriaal. In de remise waren diverse stands van o.a. de brandwondenstichting en de jeugdbrandweer. Ook was er een stand waar vele vurige foto's uit de omgeving van de afgelopen jaren te bewonderen waren.  
Op het buitenterrein stonden vele oude voertuigen opgesteld welke niet meer in de uitrukdienst fungeren.  Ook specialistische voertuigen elders uit de regio waren te bewonderen. Vele kinderen maakte ondanks de hoge tempraturen veel gebruik van het springkussen. Ook was de gele tak van de veiligheidsregio aanwezig op de opendag. Een echte ambulance stond uitgestald en een aanwezige ambulancebroeder gaf hierbij de nodige uitleg.

Ga terug naar het archief