Reportages

Groots opgezette opendag bij brandweer Oirschot


Datum: zondag 9 september 2012

Locatie: Kempenweg, Oirschot


Zondagmiddag organiseerde de brandweer van Oirschot een opendag. Tussen 12.00 uur en 17.00 uur kwamen vele bezoekers af op het groots opgezette spektakel. In en rond de brandweerkazerne aan de Kempenweg kleurde het rood van de vele aanwezige brandweervoertuigen. Voor jong en oud was er van alles te beleven. De brandweer sirenes klonken de gehele middag en alle aanwezigen vermaakten zich prima.
Rondom de brandweerkazerne werden diverse demonstraties gehouden. Op de bovenverdieping in de kazerne werd uitleg gegeven over het virtuele oefenen. Er waren maar liefst twee hoogwerkers waarmee naar grote hoogte gerezen kon worden. Ook was er een gigantische blusreus aanwezig van de militaire vliegbasis Eindhoven.
In de remise van de kazerne hingen diverse foto's van grote inzetten uit het Oirschotse verleden. Tevens maakte de Oirschotse brandweer gebruik van deze gelegenheid om nieuwe leden te werven. Men is op zoek naar nieuwe enthousiastelingen welke de uitdaging aandurven om het team van de brandweer Oirschot te versterken.

Ga terug naar het archief