Reportages

Grote verkeerscontrole op snelweg A50 bij Son en Breugel


Datum: zaterdag 22 september 2012

Locatie: Snelweg A50, Son en Breugel


Op de snelweg A50 in de rijrichting Eindhoven t.h.v. BP benzinestation de Sonse Heide is de politie zaterdagavond een grote verkeerscontrole gestart. De controle werd omstreeks 21.00 uur gestart en zou doorgaan tot zondagochtend 3.00 uur. Naar verluid waren er tussen de 100 en 120 man in de weer om alles in goede banen te laten verlopen.
Naast de politie waren ook de Belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee, Douane en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) massaal aanwezig. Van iedere bestuurder werd een blaastest afgenomen. Naast de controle op drugs- en alcoholgebruik werd er gecontroleerd op autopapieren en eventuele openstaande boetes welke direct geïncasseerd werden.
In beide richtingen naast de snelweg tussen Son en Breugel en Sint-Oedenrode was een mobiele flitser opgesteld. Tevens was de politie volop aanwezig in onopvallende voertuigen en wisten op deze manier ook nog diverse automobilisten te betrappen op strafbare feiten. De politie maakt in de loop van zondagochtend het resultaat van deze controle bekend.   
De grootscheepse verkeerscontrole werd gehouden in samenwerking van de politieregio's Brabant-Noord en Brabant-Zuidoost. De locatie van de controle, de Sonse Heide, ligt momenteel op de grens tussen beide regio's in en is straks het hart van de regio Oost-Brabant. In deze nieuw te vormen regio welke onderdeel is van de Nationale Politie die vanaf 1 januari a.s. van start gaat gaan beide regio's op.

Ga terug naar het archief