Reportages

Twee aanhoudingen op industrieterrein Ladonk in Boxtel


Datum: woensdag 10 oktober 2012

Locatie: Ladonkseweg, Boxtel


De politie heeft woensdagavond met grote personele inzet een actie gehouden in en rondom een bedrijfspand aan de Ladonkseweg in Boxtel. Bij die actie zijn twee mannen aangehouden verdacht van het voorhanden hebben en gebruiken van illegale wapens.
Omstreeks 20.30 uur werden surveillerende agenten aangesproken door een getuige. De man verklaarde dat hij in de nabijheid van een bedrijfspand aan de Ladonkseweg liep toen hij harde knallen, vermoedelijk schoten hoorde. Ook zag hij op dat moment in de nabijheid van dat pand twee mannen met geweren lopen met daarop een vizier.
De politie nam deze melding zeer serieus en spoedde met meerdere surveillance-eenheden naar het industrieterrein. De officier van dienst van de politie besloot om de wegen rondom het pand af te zetten in verband met eventueel gevaar. Er werd direct de hulp ingeroepen van de politiehelikopter om vanuit de lucht de situatie in beeld te krijgen. Voor het pand stonden twee voertuigen. Op het moment dat de agenten de omgeving af zetten hoorden ook zij harde knallen lijkend op knallen van een vuurwapen.
Om 21.30 uur kwamen er twee mannen uit het pand gelopen. Eén van hen stapte in een auto en reed weg. Enkele straten verder is aan hem een stopteken gegeven en is hij aangehouden. In zijn auto werd een zware luchtbuks met vizier aangetroffen. De man, 44 jaar uit Moergestel, is naar het bureau gebracht alsmede zijn auto en het wapen. De andere man is in de omgeving van het pand door agenten aangesproken en ook hij, 45 jaar uit 's-Hertogenbosch, is aangehouden en naar het bureau gebracht. Agenten hebben toen het pand betreden. Er werd niemand meer aangetroffen maar wel troffen de agenten meerdere zware luchtdrukwapens aan. Ook troffen ze sporen aan dat er in dat pand met die wapens zou zijn geschoten. De politie neemt de zaak in onderzoek en gaat er in eerste instantie van uit dat er in dat pand met die wapens geoefend is. Toen bleek dat alles veilig was is de afzetting van de omgeving direct opgeheven.

Ga terug naar het archief