Reportages

Uitslaande brand verwoest deel basisschool De Stokland


Datum: maandag 22 oktober 2012

Locatie: Jupiterlaan, Son en Breugel


Kort voor 4.30 uur werd groot alarm geslagen voor een uitslaande brand in een basisschool aan de Jupiterstraat in Breugel. Al snel schaalde men op naar grote brand waarna extra bluseenheden onderweg waren naar de brandende school. Het betreft basisschool De Stokland waarvan minimaal vier leslokalen verloren zijn gegaan. De overige 8 leslokalen en algemene ruimten liepen flinke rook- en waterschade op.
De brandweer uit Son en Breugel kreeg assistentie uit Lieshout, Nuenen en Eindhoven. Naast drie blusvoertuigen werd ook een hoogwerker ingezet om het vuur van bovenaf te bestrijden. Met man en macht werd gewerkt om het vuur tegen te houden om het overige deel te kunnen behouden. Tijdens de inzet stond een ambulance stand-by, maar voor zover bekend raakte er niemand gewond bij de brand. De grote rookwolken trokken over de bebouwde kom van Son en Breugel, een meetploeg is aanwezig om te kijken of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Aangezien de herfstvakantie is afgelopen en de kinderen vandaag weer naar school zouden gaan heeft het schoolbestuur de ouders opgeroepen om hun kinderen vandaag thuis te houden. Momenteel is men druk bezig een alternatief te vinden voor het opvangen van de kinderen.  Bij daglicht zal de schade aan het gebouw pas goed zichtbaar zijn, het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen.

Ga terug naar het archief