Reportages

Autobrand in fietstunnel onder snelweg A2


Datum: donderdag 8 november 2012

Locatie: Apollopad, Boxtel


Donderdagavond rond 19.30 uur moest de brandweer uitrukken voor een autobrand aan het Apollopad in Boxtel. Bij aankomst trof de brandweer een brandende auto aan welke op zijn kant lag in de fietstunnel onder de snelweg. Vanwege de wekelijkse oefenavond kon men snel uitrukken en was het vuur snel gedoofd. Het nablussen nam echter meer tijd in beslag, doordat de auto in een tunnel stond bleef de tempratuur van het uitgebrande wrak hoog waardoor deze niet gemakkelijk doofde.
De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling welke aan beide kanten van de tunnel naar buiten bulkte. Omdat de rook omhoog trok, richting de snelweg werd Rijkswaterstaat in kennis gesteld welke een tijdelijke snelheidsbeperking instelde. Terwijl de brandweer de brand bluste was de politie al druk bezig de herkomst van de auto te achterhalen. Al snel werd duidelijk dat het uitgebrande voertuig stond geregistreerd als gestolen. Vermoedelijk hebben criminelen van de auto afgewild en deze in de tunnel gedumpt en aangestoken.
Nadat een bergingsbedrijf het voertuig uit de tunnel had geborgen was de schade pas goed zichtbaar. Niet alleen was de tunnel zwart geblakerd ook het asfalt en het betondek waren aangetast door de felle brand. Momenteel is de tunnel afgesloten voor het fietsverkeer, dit totdat  een deskundig bedrijf de tunnel uitvoerig heeft geïnspecteerd. Enkele omstanders verklaarde tegenover de politie dat ze nadat de auto in brand stond enkele mannen hebben zien weglopen.

Ga terug naar het archief