Reportages

Brandende aanhanger zorgt voor veel overlast


Datum: woensdag 7 november 2012

Locatie: Snelweg A50, Son en Breugel


Video: Klik hier om de video te bekijken


Woensdagavond rukte de brandweer met groot materieel uit naar de parkeerplaats bij tankstation de Sonse Heide aan de snelweg A50 bij Son en Breugel. Rond 18.15 uur was op deze parkeerplaats door onbekende oorzaak brand uitgebroken in een aanhanger met daarop een machine. Door een goede samenwerking tussen de brandweerregio’s Brabant-Noord en Brabant-Zuidoost kon voorkomen worden dat een naastgelegen oplegger in vlammen opging.
De brandweer van Sint-Oedenrode welke als eerste ter plaatse waren kregen assistentie van de collega’s uit Son en Breugel. Zij wisten via de Ockhuizenweg het parkeerterrein nabij de snelweg te bereiken. Om voldoende bluswater op locatie aanwezig te krijgen kwam de brandweer van Eindhoven nog met een crashtender ter plaatse. Enkele putten rondom de brandende aanhanger werden met zand ingedamd zodat er geen gevaarlijke stoffen met het bluswatern mee het riool in kon verdwijnen. 
Na een uur blussen was de brand volledig geblust. Inmiddels was een groot bergingsvoertuig ter plekke gekomen om de restanten op de takelen. Automobilisten op de snelweg tussen Eindhoven en Oss ondervonden lichte hinder vanwege de brand omdat de rook recht over de rijbanen heen trok. Nadat de bergingswerkzaamheden waren afgerond en de brandweer al het ingezette materiaal had ingepakt keerde de rust terug op de parkeerplaats.

Ga terug naar het archief