Reportages

Hennepkwekerij ontdekt in bedrijfspand


Datum: vrijdag 19 oktober 2012

Locatie: Havervelden, Boxtel


De brandweer rukte vrijdagavond kort na 20.30 uur uit voor een brandmelding in een bedrijfspand aan de Havervelden op industrieterrein Ladonk in Boxtel. Terwijl de brandweer in het pand op onderzoek uit was sloot de politie een gedeelte van de straat af.
Al snel stuitte men op een in werking zijnde hennepkwekerij van nog geen 30 plantjes. Een beveiligingsbeambte welke n.a.v. een inbraakmelding ter plaatse kwam wist de brandweer te alarmeren. Dit deed hij nadat hij onwel werd toen hij het pand wilde betreden en de zaak niet vertrouwde.
Van een brand was echter geen sprake, bleek uit onderzoek van de brandweer. De brandweer welke met drie voertuigen was uitgerukt keerde kort daarop terug naar de kazerne. Een gespecialiseerd bedrijf werd in kennis gesteld om diezelfde avond de kwekerij te ruimen. De eigenaar van het pand kwam eveneens ter plaatse om polshoogte te nemen. Het gedeelte waar de kwekerij werd aangetroffen is momenteel onderverhuurd. Enkele nieuwsgierige omwonenden kwamen richting het bedrijfspand op het Boxtelse industrieterrein en werden door de politie op afstand gehouden.

Ga terug naar het archief