Reportages

Grote ravage na verkeersongeval met meerdere voertuigen


Datum: donderdag 13 december 2012

Locatie: N279, Heeswijk-Dinther


Video: Klik hier om de video te bekijken


Donderdagmiddag werden rond 17.15 uur de hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval met beknelling op de N279 t.h.v. Heeswijk-Dinther. De ravage ter plaatse was groot, de gehele rijbaan was versperd en lag bezaaid met brokstukken. Slechts één persoon raakte gewond en is in kritieke toestand per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Volgende de eerste berichten ontstond het ongeval doordat een kleine bestelwagen op de verkeerde weghelft terecht kwam. Hierdoor moest een tegemoetkomende vrachtwagen uitwijken om zijn  tegenligger te ontwijken. Tijdens deze uitwijkmanoeuvre raakten zij elkaar toch waarna de vrachtwagen dwars over de rijbaan kwam te staan. Ook raakte er nog een andere personenauto bij het ongeval betrokken.
De politie startte ter plaatse een grootscheeps onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Alle gegevens werden in kaart gebracht terwijl medewerkers van een bergingsbedrijf enkele voorbereidingen troffen. Het verkeer in en rond Heeswijk-Dinther liep geheel vast. Hierdoor ontstonden zelfs op de snelwegen A2 en A50 kilometerslange files.

Ga terug naar het archief