Reportages

Brandweerman (42) neemt na ruim 15 jaar afscheid


Datum: maandag 17 december 2012

Locatie: Hertog Hendrikstraat, Sint-Oedenrode


Maandagavond kort na 20.00 uur rukte de brandweer uit voor een brandgerucht aan de Hertog Hendrikstraat in Sint-Oedenrode. Volgens de melder zou er rook zijn waargenomen in het leegstaande pand waar voorheen Top 1 Toys gevestigd zat. Niets vermoedend rukte de tankautospuit onder leiding van René Hulsen uit naar het opgegeven adres.
Inpandig hadden vele collega’s en oud-leden van de brandweer zich verzameld om samen op een passende manier afscheid te nemen. Ook burgemeester Peter Maas en familie waren hierbij aanwezig. Om deze avond van een Afrikaans tintje te voorzien waren de leden van Samba-Rooi aanwezig met hun band. Van Burgemeester Maas  kreeg René een passend cadeau omdat hij zich ruim 15 jaar verdienstelijk heeft ingezet voor de brandweer in zijn gemeente.  
Naast burgemeester Maas spraken ook de postcommandant en de voorzitter van de personeelsvereniging enkele mooie worden uit over de afgelopen jaren welke René werkzaam was bij de brandweer. Ook nam René zelf de microfoon in handen om iedereen te bedanken. Tevens maakte hij met een lachend gebaar gebruik van deze situatie om zijn collega’s uit te nodigen eens langs te komen op zijn nieuwe verblijfadres.   
René Hulsen heeft besloten te emigreren naar  Botswana  waar hem een nieuwe uitdaging te wachten staat. Hierdoor verliest de post Sint-Oedenrode een waardige bevelvoerder. Na enkele mooi gesproken woorden werd het gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje voortgezet in de kantine van de brandweerkazerne. Ook wij wensen René veel succes in Botswana.

Ga terug naar het archief