Reportages

Auto volledig uitgebrand op A2


Datum: woensdag 26 december 2012

Locatie: Snelweg A2, Vught


De Boxtelse brandweer is woensdagavond rond 20.15 uur uitgerukt voor een autobrand op de snelweg A2 ter hoogte van afrit Vught. Omdat het brandende voertuig in de rijrichting ’s-Hertogenbosch stond werd hiervoor  de Boxtelse brandweer gealarmeerd en niet de brandweer uit Vught. Bij aankomst van de brandweer stond de auto al in lichterlaaie.
De drie inzittenden, twee volwassenen en een kind, konden hun voertuig tijdig verlaten. Het echtpaar was net vertrokken vanuit Liempde en op weg naar Amsterdam, toen zij iets hoorden in de deur. Niet veel  later begon de verlichting in de auto te knipperen en kwam er rook onder de motorkap vandaan. De auto werd op de vluchtstrook ter hoogte van afrit Vught stilgezet terwijl een passerende medewerker van de ANWB de hulpdiensten alarmeerde, omdat er inmiddels vlammen onder de motorkap vandaag kwamen. In korte tijd stond het gehele voertuig in vuur en vlam.
De brandweer had het vuur snel onder controle en nadat de auto enigszins afgekoeld was kon hij door een bergingsbedrijf afgevoerd worden. De aanwezige brandweerlieden hebben het bergingsbedrijf geholpen het wrak te bergen en het wegdek te reinigen. Nadat alles opgeruimd was kon de afrit weer worden vrij gegeven.

Ga terug naar het archief