Reportages

Vaten gedumpt in buitengebied van Oirschot


Datum: vrijdag 28 december 2012

Locatie: Oudesteeg, Oirschot


Vrijdagochtend troffen voorbijgangers vele vaten aan in de sloot langs de Oudesteeg in het buitengebied van Oirschot. Aan weerszijde van de weg laten in totaal een 40-tal vaten. Nadat omstreeks 9.00 uur de hulpdiensten waren ingeschakeld werd er een aan de andere kant van De Fransman eveneens op de Oudesteeg enkele vaten en restanten van een afzuiginstallatie aangetroffen. Mogelijk gaat het om afvalstoffen afkomstig van de productie van synthetische drugs. De politie onderzoekt de zaak.
Uit onderzoek van de politie bleek dat de vaten afgelopen avond tussen 20.00 uur en 24.00 uur gedumpt moeten zijn. Naast de OVD (Officier van Dienst) en de AGS (Adviseur Gevaarlijke Stoffen) kwam ook de brandweer van Oirschot ter plaatse. Gehuld in chemicaliënpakken hebben zij de vaten uit de sloot gehaald en gecontroleerd op eventuele lekkages. Nadat de brandweer de vaten had veilig gesteld konden deze worden opgehaald door een gespecialiseerd bedrijf.
De vrachtwagen van de afvaldienstverlener Van Gansenwinkel kwam met enige vertraging op de plaats van bestemming aan. Op het onverharde deel van de Oudesteeg had de chauffeur zijn vrachtwagen vastgereden. Een graafmachine en een tractor moesten eraan te pas komen om het gevaarte los te krijgen. Uiteindelijk waren rond de klok van 14.00 uur alle vaten geborgen en was het gevaar geweken.

Ga terug naar het archief