Reportages

Auto volledig uitgebrand in Sint Oedenrode


Datum: maandag 2 mei 2011

Locatie: Florisstraat, Sint Oedenrode


In de nacht van zondag op maandag kort na 02:20 uur werd de Florisstraat in Sint Oedenrode opgeschrikt door een felle autobrand. Een auto welke op de oprit pal tegen een woning aan stond, stond volledig in brand. Enkele bewoners uit die straat waarschuwde de brandweer welke snel ter plaatse was. Bij aankomst van de brandweer stond de auto al volledig in brand er was er geen houden meer aan. De vlammen kwamen metershoog boven de auto uit en grepen rakelings om zich heen.
De brandweer had moeite om de autobrand te blussen. Hoewel de auto kort tegen het woonhuis aan stond kon de brandweer toch voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning. De brandweer bluste de auto voornamelijk met schuim maar ook kwam er een poederblusser aan te pas om het vuur te doven. Nadat de auto in brand was gevlogen had deze een behoorlijke hoeveelheid brandbare vloeistof gelekt welke vlam had gevat. De brandweer damde de vloeistof in zodat deze niet het riool in kon lopen.
De politie gaat uit van brandstichting. Ter plaatse hebben zij een buurtonderzoek gestart om te kijken of er enkele omwonende iets opmerkelijks hebben gehoord of gezien omtrent deze brand. De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling welke dwars door de woonwijk heen trok.

Ga terug naar het archief