Reportages

Brandweer redt kat uit brandende woning


Datum: zaterdag 9 maart 2013

Locatie: Deken Baekersstraat, Schijndel


Kort na 11.30 uur rukte de brandweer uit voor een woningbrand aan de Deken Baekersstraat in Schijndel. De vrouwelijke bewoonster wist zichzelf in veiligheid te brengen nog voor aankomst van de brandweer. Kort daarop wist de brandweer de kat van de oudere vrouw in veiligheid te brengen. De felle brand in de tussenwoning ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Enkele ruiten waren gesprongen door de hitte.
De brandweer had de felle brand welke op de begane grond in de woonkamer woedde snel onder controle. Wel is men enige tijd bezig geweest met het nablussen van de brand. De brandweer ventileerde de woning om zoveel mogelijk rook uit de woning te verdrijven, hiervoor zette men op elke verdieping de ramen open.
Terwijl de brandweer druk bezig was met de bluswerkzaamheden heeft de politie de straat afgesloten voor het verkeer. Een medewerker van woningcorporatie Huis & Erf kwam naar de uitgebrande woning om de schade vast te stellen. De woning is door de brand tijdelijk onbewoonbaar geworden waardoor de bewoonster de nacht elders moet verblijven. Nadat de brandweer er zeker van was dat het vuur gedoofd was pakte men alles in en keerde men terug naar de kazerne.

Ga terug naar het archief