Reportages

Explosieven gebruikt bij overval op geld -en waarde transportbedrijf Brink’s


Datum: woensdag 20 maart 2013

Locatie: De Maas, Best


Woensdagavond ontving de politie omstreeks 23.00 uur een melding van een overval op geld- en waarde transportbedrijf Brink's aan De Maas in Best. Met grof geweld blies een nog onbekend aantal daders een deur aan de zijkant van het pand op. Met maakte hierbij gebruikt van een dusdanige hoeveelheid springstof waardoor de zijgevel zwaar beschadigde. Toen de politie bij het pand arriveerde was van de daders geen enkel spoor meer. Of men iets buit heeft gemaakt is tot zover nog onbekend.
Vele politie-eenheden aangevuld met leden van het arrestatieteam verzamelde zich op de kruising van de Eindhovenseweg Zuid met de Ploegstraat in Best. Vervolgens ging men gecoördineerd te werk en vertrokken gezamenlijk in de richting van het geld- en waarde transportbedrijf. Ook de politiehelikopter cirkelde enkele malen in de omgeving boven het pand. De medewerkers welke ten tijde van de overval in het pand aanwezig waren bleven ongedeerd. Zij worden momenteel door de politie ondervraagd.
Ook de brandweer werd gealarmeerd voor de overval. Omdat de zijdeur met explosieven werd opgeblazen en er vermoedelijk nog meer springstof in het pand aanwezig was werd EOD (Explosieve Opruimingsdienst Defensie) ingeschakeld. De politie sloot de weide omgeving van het pand af en surveilleerde extra in de omgeving.
Rond de klok van 23.30 uur werden agenten beschoten toen ze een auto wilde achtervolgen. Dit gebeurde op de N397 tussen Eersel en Bergeijk. Deze auto wist te ontkomen nadat de inzittende vermoedelijke met een automatisch wapen de politieauto beschoot. De wagen raakte hierdoor beschadigd, de inzittende agenten bleven ongedeerd. De politie onderzoekt of dit schietincident en de overval op geld- en waarde transportbedrijf Brinks in Best iets met elkaar te maken hebben.
Op 29 juni 2011 vond al eerder een gewelddadige overval plaats op een vestiging van Brinks in Amsterdam. Hierbij wisten de daders te ontkomen en werden miljoenen euro’s buitgemaakt.  In 2012 werd een wagen van het geld- en waarde transportbedrijf overvallen in Leende, de daders van die overval konden toen snel gepakt worden.

Ga terug naar het archief