Reportages

Brandweer urenlang bezig met smeulbrandje op boerenerf


Datum: zondag 31 maart 2013

Locatie: Liempdseweg, Boxtel


Een beveiligingsbeambte merkte zaterdagnacht omstreeks 1.30 uur een brandje op welke al enige tijd woedde op een boerenerf nabij een weiland aan de Liempseweg in Boxtel. Samen met zijn collega had hij omgeving uitgekamd voordat ze op het brandje stuitte. Enkele brandweerlieden startte de blussing terwijl andere opzoek gingen naar de eigenaar van het perceel. Met stuitte op een boerenknecht welke na het inzien van de eventuele gevolgen van de brand de brandweer hielp bij de blussing van de brand.
De brand is vermoedelijk ontstaan door vonkoverslag van een stookplaats kort nabij de plaats waar de beveiligingsmedewerkers het vuur ontdekte. De brandweer zette twee blusvoertuigen in om de brand met voldoende bluswater het vuur te lijf te gaan. Ook de boerenknecht stapte in een loader en trok hiermee het brandende hooi uit elkaar zodat de brandweer dit goed kon afblussen. Met behulp van een warmtebeeldcamera bekeek met de berg met hooi om goed te kunnen zien welk gedeelte nog uitelkaar getrokken moest worden.
Mede doordat de klok één uur voorruit werd gezet afgelopen nacht en omdat het hooi geheel uit elkaar getrokken moest worden, was de brandweer urenlang bezig geweest. Rond de klok van 4.30 uur was men druk bezig de slangen weer op te rollen waarna men terugkeerde naar de brandweerkazerne. Door het oplettend oog van de beveiligingsbeambte kon afgelopen nacht erger voorkomen worden. Door de inmiddels aanhoudende wind had het vuur zich razendsnel uit kunnen bereiden richting de bebouwing op het boerenerf.

Ga terug naar het archief