Reportages

Chemische vaten en overig afval gedumpt


Datum: woensdag 3 april 2013

Locatie: Kasteellaan, Sint-Oedenrode


Video: Klik hier om de video te bekijken


Woensdagavond omstreeks 20.45 uur rukte de hulpdiensten met groot materieel uit naar de Kastellaan in Sint-Oedenrode. In de berm langs het fietspad tussen de Sloef en de Zuidelijke Randweg hadden onverlaten een tal van chemische vaten gedumpt. Vrijwel direct na aankomst van de brandweer sloot men het gehele fietspad af. Ook de politie was ter plaatse aanwezig.  
Gehuld in chemicaliënpakken hebben enkele brandweerlieden de vaten welke in de sloot lagen aan wal gezet. Alle overige vaten werden rechtop gezet zodat het grote gevaar geweken was. Of er ook lekkende vaten bij waren is ons niet bekend. Nadat de taak van de brandweer erop zat maakte men rechtsomkeer en heeft de politie gewacht op een gespecialiseerd bedrijf welke het chemisch afval komt afvoeren.    
De laatste maanden word in Brabant steeds vaker drugsaval gedumpt. In grote hoeveelheden worden de chemische vaten gedumpt langs wegen en fietspaden in het buitengebied. De hulpdiensten rukken soms wel dagelijks uit voor dergelijke meldingen. Helaas ontbreekt keer op keer van de eigenaar van de vaten ieder spoor.   

Ga terug naar het archief